Delicious volume food: my tips and tricks

♥ Hi guys ♥

Onlangs vertelde ik in deze post hoe je gewicht verliest. Ik legde jullie uit hoe je door een calorietekort afvalt, wat allemaal heel mooi en makkelijk klinkt. In de praktijk is het echter iets lastiger: je ziet overal heerlijk eten voorbijkomen: ijs, pizza, pasta en meer calorierijke lekkernijen. Natuurlijk is geen enkel voedingsmiddel verboden, maar let’s face it: je maakt het jezelf vaak makkelijker door vullende, calorie-arme vervangers te eten, dan die pizza van 1200 calorieën die al driekwart van je dagelijkse caloriedoel inneemt. In deze post geef ik tips voor vullende en lekkere voeding. Lees je mee?

All vegetables everything

Groenten bevatten in het algemeen weinig calorieën en veel vezels. Daardoor kan je er veel van eten, wat zorgt voor een verzadigd gevoel. Je kan ze makkelijk toevoegen aan elke maaltijd van de dag. Jep, dat hoor je goed, ook bij het ontbijt kan je lekker groenten toevoegen. Deze havermoutrecepten met groenten van ‘get out of your fatsuit’ zijn een must-try.

Verder kan je bij de lunch en het diner ook veel groenten toevoegen en toch een heerlijke maaltijd op tafel toveren. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van soep: lekker, warm en vullend. Of wat dacht je van calorie-arme pasta alias courgetti? Alles wat je nodig hebt is een spirellisnijder en een courgette. Hier vind je de nodige inspiratie.

Replace it till you make it

Naast zelf aan de slag gaan met groenten, vind je tal van heerlijke vervangers gewoon in de supermarkt of online. Als je net als ik een echte zoetebek bent en houdt van een snack, kan je bijvoorbeeld onderstaande producten uitproberen. Dit lijstje is (bijlange) niet exhaustief, maar dit zijn mijn persoonlijke favorieten:

♥ Oppo-ijs ♥

oppoIjs is vaak calorierijk. Ben & Jerry’s en Haägen Dasz zijn erg lekker, maar jammergenoeg caloriebommetjes. Ga eens voor een pot ijs van Oppo. Dit heerlijke ijs (hier met salted caramelsmaak) bevat slechts 38 calorieën per bolletje.

♥ Pandy (protein candy) ♥

pandyIkzelf ben niet zo’n grote snoepjesfan, maar als jij dat wel bent, is Pandy vast iets voor jou. Deze snoepjes zijn verlaagd in calorieën en bevatten bovendien 16 gram eiwit per zakje.

♥ Propercorn ♥

propercornWat is een serie- of filmavond zonder popcorn? Popcorn is op zich gezond en laag in calorieën, maar omdat er vaak veel suiker is toegevoegd, kan het toch een stiekeme caloriebom worden. Propercorn is een heerlijke popcornvariant én is ook nog eens goed voor de lijn.

Snacks zijn lekker, maar hoofdmaaltijden zijn ook belangrijk. Hou je van pizza? Dan zijn de pizza’s van Magioni vast iets voor jou. Boordevol groenten, lekker van smaak, met minder calorieën dan de doorsnee pizza. Je vindt ze bij Albert Heijn.

Quark mania

Platte kaas alias kwark is een geweldig vullend, eiwitrijk product. Aangezien de basic magere platte kaas niet veel harten kan veroveren, geef ik mijn favoriete kwarkmerken met smaakjes mee.

♥ Lindahls ♥

lindahlsHou je van een dikke yoghurt met vanille- of framboossmaak? Dan moet je bij Lindahls zijn. Stracciatellakwark is de telg van hun kwarksmaken en is écht het proberen waard. Lindahls is overgewaaid uit het noorden en is nu bij Albert Heijn te verkrijgen.

♥ Optimel ♥optimel

Optimel heeft een iets meer lopende structuur dan Lindahls, en bestaat in meer smaken. Van appel-kaneel tot vanille, van citroen tot koffie, ik probeerde ze allemaal uit, en vind ze stuk voor stuk heerlijk.

Dit waren mijn tips. Ik ben natuurlijk geen expert, maar geef enkel mee wat ik zelf ondervonden heb. Ken jij nog lekkere, calorie-arme snacks die ik absoluut moet uitproberen? Of probeerde je al recepten boordevol groenten? Laat het me weten in de comments of in een Instagram-DM!

♥ Kisses ♥

Jana

2 gedachten over “Delicious volume food: my tips and tricks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close